Telephelyek világszerte

3D-CAD/CAM megmunkálás

E megmunkálási fajtánál a CAD rendszerben elkészített 3D modellt használják, amellyel a megfelelő megmunkáló központ elkészíthető. A Hauni Hungaria a megmunkáló programokat a TopSolid CAD6CAM Tools segítségével készíti el.

Elsőként a szerszámstratégia és a megmunkálandó elemhez, ill. a megmunkáló géphez legoptimálisabb gyártási paraméterek kerülnek kiválasztásra. A különféle megmunkálási stratégiákkal és gyártási paraméterekkel meghatározzák a megmunkált felületek minőségét és pontosságát. Ezek a változtatások befolyásolják a megmunkálás idejét.

A programkészítés egyik fontos lépése a PostProcessing, amely során elkészítik a megmunkáló központ megmunkáló programját. A megmunkálásnál a HSC (High Speed Cutting) technológiát használják, ami azt jelenti, hogy a gépek kisebb vágásmélységgel, de nagyobb előtolással tudnak dolgozni. A nagyoláshoz úgynevezett tórusz és trigon inzerteket használjuk, amelyek nagy forgácsmennyiséghez alkalmasak, és jól terhelhetők. Egyengető szerszámként szinte kizárólag golyós maró kerül felhasználásra.

Kapcsolat a forgácsoló területen 
Tel.: +36 72 / 501-888
Email: Hungaria.Customer-Service-Fertigung@hauni.com