Fenntarthatóság

Természeti és társadalmi környezetünk értékeinek védelme a Hauni Hungária számára kiemelt feladat. A környezetvédelmi – mindenekelőtt a hulladékgazdálkodási és energiahatékonysági szempontok hangsúlyosan érvényesülnek a beruházásaink tervezésekor és a napi termelési folyamatokban. Társadalmi felelősségvállalási programjaink részeként pedig anyagi támogatással és önkéntes munkával segítünk.

Elismeréseink

Energiahatékony vállalat díj

A fenntarthatóság kiemelt szempont a gyár működése során, ezért évről-évre jelentős erőfeszítéseket teszünk az energiafelhasználás csökkentésére. Csak néhány példa ezek közül: korszerűbb és jobb hatásfokú berendezésekre cseréltük az összes kazánt és klímát, a hozzájuk kapcsolt központi vezérléssel pedig tovább racionalizáltuk a fogyasztást. A nagy teljesítményű kompresszorok hulladékhőjével egész gyártócsarnokokat tudunk fűteni, a használati melegvíz előállítását pedig napkollektorok segítik. Többek között ezeknek köszönhetően nyerte el a Hauni Hungaria 2020-ban az energiahatékony vállalat díjat.

Véradóbarát munkahely

2019 ismét kitüntetett minket a Magyar Vöröskereszt az ötévente egyszer adományozható Véradóbarát Munkahely címmel. Mérhetetlenül büszkék vagyunk kollégáinkra, akik évente többször, önzetlenül segítenek bajbajutott embertársaikon. A Hauni Hungaria saját belső szabályzatban biztosítja, hogy a segítő szándéknak ne álljon útjába a munkarend, és idővel, kényelmes helyszínnel, szervezéssel, étellel és itallal támogatja a véradókat. Az ezer körüli állománnyal dolgozó cégnél az utóbbi 2 évben több, mint 150 dolgozó volt érintett a véradásban, az évente négyszer tartott véradásokon átlagosan legalább 50 fő szokott megjelenni.

Programjaink

Helyi közösség támogatása

A Hauni Hungária rendszeres támogatója Pécs kulturális és sportéletének, így többek között a nemzetközi hírű Pannon Filharmonikusoknak és a város nagy múltú sportegyesületének, a PVSK-nak a működését segítjük. A cég szponzorálja a város több könnyűzenei rendezvényét, például a Made in Pécs Fesztivált és a Pécsi Egyetemi Napokat. Ezen felül fontosnak tartja a helyi civil szervezetek és alapítványok támogatását és segítését mind eszközökkel, mind anyagilag.

Önkéntesség

A Hauni Hungária számára fontosak a helyi közösségek, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy cselekvő tagja legyen ezen szerveződéseknek. Nagy hangsúlyt kapnak a rendszeresen megszervezett önkéntes napok, amelyeken évente több száz kolléga vesz részt. Iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények rendbetételében, parkok, játszóterek csinosításában segítenek a haunisok, sokszor általuk javasolt helyszíneken. A cég rendszerint további eszközadományokkal egészíti ki az elvégzett munkát.

Kisfilm (Youtube)

Környezetvédelem

Mindig előtérbe helyezi a Hauni Hungaria a környezetvédelmi szempontokat a napi működés és a beruházásaink tervezése során. Jelentős összegeket fordított a gyár fűtési, világítási és hűtési rendszereinek modernizálására, érdemben csökkentve az energiafogyasztásunkat és a szén-dioxid-kibocsátást. Több száz fát ültetett el részben a gyártelepen, részben pécsi közterületeken, hozzájárulva ezzel egy élhetőbb városi környezethez. Az állatkertet önkéntes munkával és örökbefogadással támogatja.

Hauni Group fenntarthatósági jelentései

2018. évi fenntarthatósági jelentés

2018-as fenntarthatósági célkitűzései között a Hauni Group kiemelt helyet biztosított a biológiai változatosság megőrzésének. Az aktuális jelentés bemutatja a helyzetet és áttekintést ad a Hauninak a biodiverzitás és a természeti környezet megóvása érdekében tett, országokon és gyártelepeken átívelő erőfeszítéseiről.

Fenntarthatósági jelentés 2018 (pdf)

2017. évi fenntarthatósági jelentés

Fenntarthatósági stratégiánk célja, hogy minden területen előrelépést érjünk el – beleértve a közlekedést is. Például a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése érdekében elektromos cégautókat szerzünk be. Összefoglaló jelentésünkben lehetőségek és ötletek széles skáláját kínáljunk munkavállalóinknak, hogy megismerhessék és kipróbálhassák a mobilitás új formáit.

Fenntarthatósági jelentés 2017 (pdf)

Ez is érdekelheti

A HAUNI Hungária Kft. mindig nyitott gyárkapukkal várja a vállalat iránt érdeklődőket.

Gyárlátogatás

Info

2020 elejétől állt munkába egy Magyarországon egyedülálló lézerhegesztő gép.

Lézerhegesztő

Lemezüzem

Aktuális híreinkért kövessen minket a LinkedIn-en!

LinkedIn

LinkedIn