Csúcstechnológia Pécsett

A pécsi székhelyű Hauni Hungaria több mint 1 000 magasan képzett dolgozójával széleskörű szolgáltatásokat nyújt a berendezés- és gépgyártás területén: a konstrukciótól a forgácsoláson, lemezmegmunkáláson, szerkezeti egységek és gépek összeszerelésén keresztül egészen a komplett gépek és berendezések fejlesztéséig. A Hauni Hungaria folyamatai a gépek és alkatrészek tervezésére, fejlesztésére, gyártására, felületkezelésére, festésére, összeszerelésére és értékesítésére a TÜV Nord által DIN EN ISO 9001:2015 minősítéssel rendelkeznek, amely a termékpaletta bővítési lehetősége mellett a legfontosabb vevői igények kielégítését is biztosítja.

Krónika

1994

Sopiana Gépgyár felvásárlása

A Hauni megvásárolja a Sopiana Gépgyárat

A Sopiana Gépgyár 1991-ben öncsődöt jelentett a jelentős kintlévőségek miatt. 1994-ben, a Hauni megvásárolja a Sopiana Gépgyár csarnokait, gépeit, emellett jogutódként vállalta minimum 150 munkavállaló továbbfoglalkoztatását. Így alakult meg a Hauni Sopiana Gépgyár 2 üzemrésszel: szerelő üzem és a forgácsolt alkatrész gyártó, 10 000 m2-en, 210 fővel.

1998

Berendezésgyártás bővítése

A Berendezésgyártás szintet lép

A hamburgi anyacég folyamatosan bővíti és modernizálja a gépparkot. Ennek egyik fontos mérföldköve a Berendezésgyártás üzemegység modernizálása és bővítése.

2005

Folyamatos bővülés

Két év alatt három új gyártócsarnok

A lemezüzem kiegészítése mellett elkészült a központi raktár és a gépszerelő üzem: az ezredforduló óta a négyszeresére, 40 ezer négyzetméterre nőtt a gyár alapterülete. A bővülés technológiai fejlődéssel is járt. Megvalósult a modern, cellaalapú összeszerelés, a Termelési és Logisztikai Rendszer bevezetése pedig megrövidítette az átfutási időket és olcsóbb, racionálisabb raktárkészlet - gazdálkodást tett lehetővé.

2008

Önálló konstrukció

Megalakult a Hauni ötödik önálló részlege, a Konstrukció

Közel 40 mérnök, IT-szakember, műszaki rajzoló és projektkoordinátor
szaktudása és tapasztalata koncentrálódott itt, műszaki szolgáltatások széles palettáját kínálva a társaság többi részének. Mérnöki tervezés, a termelési folyamat konstrukciós támogatása és koncepciótanulmányok készítése is szerepelt az új
csoport feladatai között.

2012

Modernizálás a forgácsolóüzemben

Cél a termelékenységnövekedés a Forgácsolóüzemben

A tudatos fejlesztések újabb állomása a forgácsolt alkatrészgyártó üzemcsarnok eszközparkjának teljes megújítása. Az év második felében másfél milliárd forintos technológiai beruházást avatott fel és mutatott be a Hauni, amelynek következtében dohányipari gépek alkatrészeinek gyártásához szükséges megmunkáló központokat, marógépeket, eszterga-, lézervágó- és csiszológépeket állítottak munkába.

2015

Új szociális épület avatása

A több mint 1 000 munkavállaló megfelelő színvonalú ellátásának biztosítására

Az új épületben kényelmes öltözőket, szociális helyiségeket alakítottak ki, de nemcsak ezek kaptak helyet, hanem modern
üzemorvosi rendelők és konferenciákra, továbbképzésekre szolgáló oktatótermek is. A földszinten új, tágas étterem és büfé,
a gyárkapu mellett pedig 180 autó befogadására alkalmas parkoló épült, együttesen a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítva a haunisoknak.

2018

Egyetemi kapcsolatok bővítése

PTE-Hauni együttműködés kibővítése

A 2018-ban aláírt együttműködési megállapodás egyik első kézzelfogható eredményeként a HAUNI Hungaria támogatásával 2019-ben a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar falai között megalakult a Hauni Technológiák Tanszék.

2019

25 éves jubileum

A Hauni Hungaria ünnepli a 25 éves jubileumát

A Hauni Hungaria a pécsi gépgyártás évszázados tradícióinak örököse. 25 éve stabil, megbízható és dinamikusan növekedő vállalat, a város és a megye egyik legjelentősebb munkaadója és adófizetője.

Ez is érdekelheti

A HAUNI Hungária Kft. mindig nyitott gyárkapukkal várja a vállalat iránt érdeklődőket.

Gyárlátogatás

Info

2020 elejétől állt munkába egy Magyarországon egyedülálló lézerhegesztő gép.

Lézerhegesztő

Lemezüzem

Aktuális híreinkért kövessen minket a LinkedIn-en!

LinkedIn

LinkedIn